porno

subscribe: Posts | Comments | Email

Cititi Psaltirea ca sa alungati diavolii

82 comments
Cititi Psaltirea ca sa alungati diavolii

Psaltirea face parte din cartile canonice ale Vechiului Testament. E o carte pentru omul incercat de necazuri si suparari, pentru cel ce-si plange pacatele, pentru cel ce aduce multumire, pentru cel care cere intarire in lupta cu ispitele. Orice om se regaseste in ea. E de ajuns sa incepi citirea, ca sa n-o mai lepezi din mana.

Insa, exista credinta ca atunci cand citim Psaltirea, vin asupra noastra numai necazuri. In ochii unor oameni cu o astfel de credinta, citirea Psaltirei este primejdioasa. Nu stiu de unde a aparut aceasta credinta, dar un lucru e sigur: citirea ei nu aduce nici un rau. Dimpotriva, tamaduieste ranile lasate de pacate, pastreaza sanatos pe cel care nu-i atins de boala si pune pe fuga demonii. Potrivit invataturii Sfintilor Parinti, a nu citi Psaltirea, inseamna a iesi la lupta cu diavolii fara a avea arme. Iar daca nu avem arme la noi, diavolul ne ia prizonieri, adica ne face robi ai pacatelor. Este posibil ca oamenii care nu mai au rezistenta in lupta cu pacatul, sa se raporteze gresit la anumite lucruri si astfel, sa considere Psaltirea aducatoare de rele.

Cand si unde se citesc psalmii?

Psalmii se pot citi in orice zi a anului. Locul poate fi atat biserica, cat si casa fiecarui om. Sunt manastiri in care Psaltirea se citeste neincetat, lectura ei fiind un act de trezvie si pocainta pentru monahi. Dar e minunat sa auzi ca sunt oameni care rostesc si psalmi, pe langa rugaciunile obisnuite din cursul zilei.

E nevoie de o anumita stare pentru a citi din Psaltire?

De dorit este sa ne identificam cu ceea ce citim. Dar nu e nevoie de o anumita vrednicie pentru a citi din Psaltire. Sa nu uitam: cum suntem, asa citim. Este firesc ca atunci cand avem o viata slabita din punct de vedere duhovnicesc, sa dea navala in mintea noastra diverse ganduri. Important nu e cat de mult citim, ci cat de mult traim cuvintele din Psaltire. Numai asa citirea lor poate deveni o rugaciune. Altfel, citirea psalmilor nu e decat o recitare de cuvinte duhovnicesti.

Din convorbirea parintelui Ioanichie Balan cu parintele Paisie Olaru

Parintele Paisie Olaru: Imi scrie un intelectual foarte tulburat: „Ma simt foarte rau. Cele dinafara toate imi merg bine. Familia mea este unita in dragoste. Femeia mea este buna. Raul este ca nu am pe nimeni caruia sa imi deschid inima. De aceea sunt mereu obosit sufleteste. Femeia mea nu ma intelege. Copiii sunt mici. Ce-mi ramane de facut? Cum sa ma eliberez de aceasta durere sufleteasca?”

I-am raspuns sfatuindu-l sa citeasca Psaltirea. Acolo, la Psalmul 93 va afla cuvintele: „Doamne, cand s-au inmultit durerile in inima mea, mangaierile Tale au veselit sufletul meu”. „Staruie asupra acestui stih si citeste mereu toata Psaltirea. Si cred ca Domnul te va usura”.

A trecut putin timp si am primit o scrisoare de la el: „Am facut ascultare. Am inceput sa citesc Psaltirea. Dar nu inteleg nimic.”

I-am raspuns: „Staretul Ambrozie a dat urmatorul raspuns intr-o imprejurare asemanatoare: „Tu nu intelegi, dar diavolii o inteleg foarte bine si fug departe de tine. Citeste-o”. Si desi acum nu o intelegi; incet-incet vei incepe sa o intelegi. Eu nu stiu ce se va intampla, dar iti repet: citeste Psaltirea in fiecare zi cate putin. Si Domnul nu te va lasa, ci va veni cu mila Sa, te va ajuta si te va mangaia; pentru totdeauna. Amin”.

Adrian Cocosila

 1. yasmine spune:

  va rog sa-mi spuneti daca se pot citi 20 de psalmi pe zi?am primit de la preot sa citesc 20 de psalmi in fiecare zi ….e ceva rau? multumesc!
  Doamne ajuta!

  • In mod normal cand citim Psaltirea, citim o catisma pe zi. E bine ca preotul care ne indeamna la mai mult de o catisma (o catisma cuprinde in medie cam 7-8 psalmi ) sa fie duhovnicul nostru care se presupune ca ne cunoaste de ceva timp. Daca merge la un preot „cu renume” dar el nu ne cunoaste indeaproape asa cum ne stie parintele duhovnic atunci unele indemnuri s-ar putea sa nu fie intocmai bune. Nu pentru ca ceea ce spune preotul e rau, ci pentru ca nu ne cunoaste suficient de bine. El doar intuieste cat de cat.

   Fratilor, cand ne apucam de o lucrare duhovniceasca sa cautam sa ne spovedim curat si sincer pt ca altfel asculta Domnul sufletul curat, fara intinaciune. Doamne ajuta!

   • Salutari tuturor si Doamne Ajuta.Cine imi poate da indrumari in legatura cum sa fac bine sa scap de depresie si anxietate .multumesc

    • Buna ziua Razvan,

     „Cine imi poate da?” – bine intrebat. Acest indemn poate veni de la multi dintre noi. Multe pareri, multe indemnuri de tot felul… multe. Cred ca o calitate deosebita si aparte, dar si cu o adevarata cunoastere a problemelor o are PREOTUL. Preotul pe care ti-l alegi ca sa fie DUHOVNICUL tau – acel preot pe care tu l-ai ales ca sa ii spui lui toate ale tale, cate te apasa, si multe alte probleme.

     Multi dintre noi mergem dupa auzite: „fa asa si asa si iti va fi bine…”. Eu spun ca preotul este mai de folos decat multe sfaturi pe care ti le-am putea da noi. Preotul are o experienta de ani (spovedeste de mult timp si la urechea lui au ajuns lucruri de tot felul, are mestesugul de a te calauzi mai bine). Pe scurt: te indemn sa iti gsesti un Duhovnic. El, preotul, are o calitate mai mare decat noi toti aceea: de a ierta pacatele! Aceasta calitate este data numai preotilor si celor din rangul preotesc si monahicesc.

     Spovedeste-te, ca poate sunt pacate care te apasa pe suflet si nu-ti dau pace. Iar eu cred ca din cauza anumitor pacate nespovedite vin depresiile, neimplinirile, descurajarea, etc.

     Maica Domnului sa te acopere de tot raul!

  • Alexandru spune:

   Și eu am pățit așa ceva. Pentru depresie și anxietate eu am primit un sfat de la un duhovnic: “Nu te gândi nici la trecut nici la viitor,gândește-te la prezent și numai la el.” Gânditul prea mult la trecut duce la depresie și gânditul prea mult la viitor duce la anxietate. Pentru a afla mai multe ascultă ce spunea Staretul Tadei de la Vitovnita. http://www.youtube.com/playlist?list=PLuCQkfPJkJKTfCbnHctkQsRapf3AS7etl
   Ocupă-ți timpul și mintea cu ceva,citește, muncește,plibă-te ieși în lume,caută lucrurile bune,fă un lucru bun,dacă nu ai loc de muncă încearcă voluntariat, orice numai util să fie.
   Pe de altă parte ar fi bine să mergi la un medic să vezi dacă nu ai ceva probleme de sănătate care să îți dea starile de depresie anxietate sunt boli care dau starea asta cum ar fi anumite boli de piele. Doamne ajută !

 2. dragomir maria spune:

  Doresc sa stiu daca la citirea psalmilor trebuie sa stau in genunchi,in picioare sau pot sta in pat dar nu tolanit ci in mod cuviincios,rezemat cu coloana dreapta,imbracat deasemeni decent,nu dezgolit.

  • Noi inainte de toate trebuie sa stim in fata cui stam. La cine ne rugam? La Bunul Dumnezeu.
   Deci pozitia pe care trebuie sa o avem la rugaciune, fie trupeasca, fie sufleteasca, trebuie sa fie una plina de smerenie si umilinta.
   Pentru cei care sunt bolnavi si nu pot sta in genunchi sa se stea in sezut, cuviincios si smerit. Pentru cei care sunt paralizati si nu pot sta in sezut rugaciunea se face din locul in care sunt, intinsi si cu fata in sus. Iar care sunt in toata puterea trupului e de la sine inteles cum trebuie sa stea la rugaciune.

   Domnul si Maica Domnului sa va ajute!

 3. simona spune:

  as dori sa va intreb daca pot sa citesc psaltirea Maicii Domnului in postul sfintelor pasti pentru sporul casei, pentru inceperea unei constructii(ma refer la locuinta in care voi sta cu familia mea), pentru mine(nu prea simt legatura cu D-zeu pe care mai demult o simteam), pentru familie in general sa ne fie bine(sunt in varsta de 28 ani si am o fetita).

  • Buna ziua,

   Este bine de citit Psaltirea in toata vremea, nu doar in Postul cel Mare. Este si Psaltirea lui David care este foarte folositoare si cea mai des recomandata de catre preotii duhovnici. Se citeste de obicei cate o Catisma pe zi.

   Referitor la legatura cu Dumnezeu pe care nu o mai simtiti, precume era odata, v-as indemna spre Taina Spovedaniei.
   Multi crestini nu au duhovnic, nu se spovedesc sau se spovedesc foarte rar (la Pasti si la Craciun) ceea ce nu este folositor. Randuiala este ca fiecare crestin sa se spovedeasca in fiecare post, din cele patru care sunt pe an, dar si mai des, la 40 de zile (nr de zile nu este fix putand varia dupa problemele pe care le are fiecare crestin). Dupa Spovedanie crestinul este bine sa se Impartaseasca (dupa cum dezleaga preotul duhovnic).

   Apropierea de Dumnezeu se face prin pocainta noastra – parerea de rau pentru pacatele facute – apoi spovedirea acestora (prin aceasta frumoasa Taina a Spovedaniei dobandim: IERTAREA. Dumnezeu ne iarta pacatele) si la final, ca o cununa mare vine si Impartasirea (Trupul si Sangele Domnului isus ni se da noua spre dobandirea vietii celei vesnice). Numai in acest mod ne putem apropia de Dumnezeu.

   Gasim si in Biblie cuvantul clar: „Şi le-a zis Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veţi mânca trupul Fiului Omului şi nu veţi bea sângele Lui, nu veţi avea viaţă în voi. Cel ce mănâncă trupul Meu şi bea sângele Meu are viaţă veşnică, şi Eu îl voi învia în ziua cea de apoi. Trupul este adevărată mâncare şi sângele Meu, adevărată băutură. Cel ce mănâncă trupul Meu şi bea sângele Meu rămâne întru Mine şi Eu întru el. Precum M-a trimis pe Mine Tatăl cel viu şi Eu viez pentru Tatăl, şi cel ce Mă mănâncă pe Mine va trăi prin Mine. Aceasta este pâinea care s-a pogorât din cer, nu precum au mâncat părinţii voştri mana şi au murit. Cel ce mănâncă această pâine va trăi în veac.” Ioan 6, 53-58

   Un post cu mult folos duhovnicesc mai departe!
   Maica Domnului sa va acopere!

 4. genuţa spune:

  Hriatos a înviat!
  Am o suferinţă foarte mare : un frate s-a ]ntors împotriva mamei sale , nu mai vorbeşte cu ea din cauza unor vrăji pe care i le face soţia, care la rândul ei provine dintr+o familie destrămată şi care vrea cu ajutorul vrăjilor toată averea soţului , îndepărtându+l de ceilalţi fraţi si surori. Ce să facem , cum să ne rugăm pentru mama noastră care suferă , pentru fratele nostru să+l facem să se lumineze?
  Cum să ne rugăm? Ajutati-ma , va rog!

  • Pace tuturor,am o durere foarte mare,fostul sot ,impreuna cu concubina vrea sa ma distruga pe mine si pe copii nostri.Are inima de piatra vrea sa ne dea pe drumuri,legea se cumpara cu bani nu mai e dreptete in tribunale Cel pe care i-l iubeam ne uraste de moarte.Ma rog zi si noapte la Dumnezeu si am inceput Psaltirea. Sa ma ajute Dumnezeu ca nu are cine,si nu avem pe nimeni.

 5. Mihai Mariana spune:

  Draga Genuta, sfatul meu este sa îți pui toată nadejdea in Dumnezeu si in Maica Domnului, care nu te vor părăsi .
  Cred ca este o încercare, dar nu trebuie sa dejnadajduiesti, ci in primul rind trebuie sa te întărești in credință si in rugaciune.
  In primul rind sa de spovedesti, apoi sa faci ce- ti recomanda duhovnicul. Poti sa începi sa citești si Psaltirea , cite o carisma pe zi.
  Îți spun din propria experiența ca lucrurile astea chiar fac minuni. Dumnezeu exista si El te va ajuta in mod sigur . Soluția este la îndemâna ta: sa lupti cu armele credintei!
  Doamne ajuta si numai bine!
  Mariana

 6. Psaltirea se citeste cu binecuvantare de la preot,dar din cate stiu eu se citesc 3 psalmi pe ZI .Folositor este psalmul 24 care ne apara de dusmani ,ps 18 si ps 28 .Sa va fie de folos

 7. Buna as avea si eu o intrebare mie imi merge foarte rau in casa am mereu nunai certuri scandaluri si eu si concubinul meu nu ne mai suportam unul pe altul ne facem numai rau unul la altul dar nu putem pleca niciunul santem asa de 5 ani de zile am fost la un preot si mia deschis cartea mia spus ca am vraji facute de la o femeie ce a umblat cuDe el sa nu ne înțelegem sa nu avem kiniste in casa sa ne uram unul pe altul dar sa nu ne despărțim. .. ajutatima si pe mine cu un sfat ce ar trebui sa fac ca nu stiu ce sa mai fac sant foarte nefericita j

  • Traiti in pacat si de aici vin toate relele…

   Nu umblati la preotii care deschid cartile. Va este mai de folos sa va Spovediti (ca sa se ierte toate pacatele) si atunci veti simti mare ajutor.

   Sufletul plin de pacate nu poate trai frumos inaintea lui Dumnezeu, nu poate avea pace in casa, nu poate ierta pe aproapele, este legat de vrasmasul prin pacate si toate ii merg prost. Pentru ca nu lucreaza cu Dumnezeu ci cu vrasmasul.

   Cautati repede un preot si va spovediti curat, de toate pacatele. Nu mai amanati si nu mai traiti in pacat. Sfaturile cele mai bune vin de la preotul duhovnic. Prin duhovnic intelegand preotul la care te spovedesti mereu, regulat si te cunoaste si isi da seama de tine si te ajuta cel mai bine in viata. Cautati sa aveti unul caci altfel nu se va indrepta situatia dvs.

   Domnul si Maica Domnului sa va ajute!

  • Ai spus „concubinul”. Treceti peste starea de concubinaj la casatorie. Traiul cu voia Domnului este casatoria.

 8. mihaela spune:

  va rog sa imi spuneti ce sa fac si ce rugaciuni sa citesc,pentru ca sa il scap pe sotul meu de sub influienta unei matusi care nici macar nu e de sange ,ea si-a batut joc ani la rand de mine care sunt sotia lui si de copilul lui iar el este legat la ochi parca nici nu vede si nici nu il intereseaza ce se intimpla,o protejeaza si o miluieste ca si cand i-r conveni situatia,va rog sa ma ajutati cu sfaturi,multumesc

  • Doamne ajuta!
   Multe sunt problemele omul din ziua de astazi iar rezolvarea vine numai de la Dumnezeu.
   Iar casa Domnului stim ca este biserica care are pusi slujitori care sa ajute pe oameni.
   Va indemn sa va rugati ca Bunul Dumnezeu sa va scoata in cale un preot prin care sa primiti pocata folositoare pentru problema dvs.
   Aceasta va indemn… nu faceti nimic de capul dvs. ci doar cu sfat de la preot.

   Maica Domnului sa va ajute si sa va intareasca!

 9. vitansandu spune:

  Exista psalmi care par un blestem (54, 55). Cum sa citesc eu asa ceva, cand din inima mea nu doresc raul nici celor care imi fac rau? Asta nu am inteles si nu stiu cum sa procedez.

 10. NEAGOVICI NARCIS spune:

  Doamne Ajută,Sande…
  Apropo’s de Comment-ul și Nedumerirea Care Te Macină.
  Citește SFÂNTA PSALTIRE de la ÎNCEPUT și PÂNĂ la CAPĂT.
  Cum Să Ți Se Pară BLESTEM Unii,PSALMI?
  Când de Fapt PSALTIREA Între Toate Cărțile Insuflate de DUMNEZEU,Este SOARELE Între Celelalte LUMINI Ale CERULUI.
  Kiar SÂNTUL IOAN GURĂ de AUR,Spune:
  „MAI BINE SĂ ÎNCETEZE SOARELE DIN CĂLDURA SA…DECÂT SĂ ÎNCETEZE,CITIREA PSALTIREI.”
  Psalmii Sunt Rugăciuni de Laudă a Lui DUMNEZEU și Către DUMNEZEU.
  Și Apropo’s de Acest Subiect…Te Invit Să Citești Mai Sus Câteva Comment-uri Postate de Mine și Îndrumări Din Viața Mea,Trăite Cândva în Trecut.
  Sunt de Aproape Cinci Ani În Urmă…
  Există și Astăzi și…Vor Exista.
  Sfatul Meu Sande,Iubite Credincios…
  Citește PSALTIREA Zi de Zi…Pe Îndelete și Cu Luare Aminte,Ca Să Înțelegi Ceea Ce Este Scris și Citești…
  Și Adu-ți Aminte Mereu,de CĂLĂUZA și ÎNDRUMAREA ORTODOXĂ:
  „ÎNKINAREA PSALTIRII ÎMPĂRATULUI DAVID,
  CĂTRE DUMNEZEU!”
  Apoi Vei Vedea și Simți…SKIMBĂRI POZITIVE și MINUNI în VIAȚA,TA.
  Eu,Sande…Îți Doresc SMERENIE,RĂBDARE și SUCCES.
  Lăudat Să Fie DUMNEZEU.
  Amin!
  Cu Credință și Prietenie,
  Neagovici Narcis.

  • Buna ziua! Psalmii cu blesteme exista intr-adevar, iar Parintele Arsenie Boca recomanda oamenilor sa citeasca Psaltirea toata,cu exceptia acestor psalmi, caci nu sunt de folos sufletului. E o informatie obtinuta din cartile cu marturii despre Parintele Arsenie Boca.DOamne ajuta!

 11. george spune:

  Pentru cine doreste sa cumpere Psaltirea sau Psaltirea Maicii Domnului o puteti gasi la libraria Sophia sau la Libraria Evanghelismos. Ambele sunt in zona Piata Unirii. Pretul unui exemplar pleaca de la 4 lei. Doamne ajuta!

 12. Iulian spune:

  O singura intrebare preasfinte..am fost insurat acum sunt despartit nu am facut dezlegare de cunununie iar acum traesc cu altcineva necununat imi merge foarte rau numai certuri in familie. Oare din cauza asta s-a imi miarga rau? Ca traesc necununat? Dece la altii le merg bine si au de toate si traesc ca mine necununati despartiti si sunt si pacatosi si nu au credinta si le merge bine..si eu ma rog in fiecare seara am frica de dumnezeu si imi merge foarte foarte rau si repet cei care pacatuesc zi de zi sunt fericiti si au detoate de ce???

  • Hristos a Inviat!

   Greutatile vin peste noi pentru pacate, greseli, pentru ca poate in felul acesta Dumnezeu sa ne intoarca de la o cale care nu e buna pentru viata noastra. Taina Casatoriei este o binecuvantare pe care o da Dumnezeu si prin care ne trimite nevazut ajutorul sau. Intrati in Taina ca sa aveti binecuvantarea Domnului.
   Cat despre altii, de care spuneti dvs. ca o duc bine desi fac multe pacate si traiesc in mari rautati trebuie sa stiti ca aceea nu vor sa auda de Dumnezeu si cu Dumnezeu nu forteaza libertatea omului… ii lasa ca poate, poate vazand rabdarea Lui, toate bunatatile care le da, si multe alte faceri de bine… se vor intoarce la o viata curata.

   Sa aveti rabdare si sa va rugati la Maica Domnului ca sa va intareasca in dreapta credinta si sa va arate calea pe care sa mergeti.
   Cautati sa aveti si un parinte duhovnic pe la o manastire sau la o biserica. Cercetati si rugati-va ca sa va ajute Maica Domnului ca sa va gasiti un duhovnic bun care sa va indrume. Rugati-va sincer din toata inima si spune-ti necazul dvs. inaintea Domnului si va va trimite ajutor.

   Sa imi mai scrieti cand aveti timp pe adresa aceasta: contact@calauzaortodoxa.ro
   Maica Domnului sa va intareasca!

Leave a Reply