porno

subscribe: Posts | Comments | Email

SFANTUL IOAN BOTEZATORUL – “MINUNATA INCRUNTARE”

6 comments

“Niciodata n-am putut uita privirea Sfantului Ioan de la Schitul Prodromu! Tristete si mahnire are-n ochi, dar nici mânia parca nu-i este straina…

Grecii spun ca initial nu a fost pictat astfel si ca Sfantul s-ar fi incruntat pe la 1821, dupa represaliile turcilor asupra eteristilor. Care eteristi s-ar fi ascuns sipe la schitul romanesc, iar cand osmanii au intrat in paraclis, au si inceput sa traga inspre altar, de frica sa nu fie vreun grec acuns dupa iconostas. Atunci s-ar fi incruntat Sfantul Ioan Inaintemergatorul si si-ar fi modificat si cautatura, fiindca el se afla in stanga altarului, iar turcii care l-au suparat intrasera pe usa ce se deschidea la mijlocul laturii de apus. Si exista marturii ale batranilor de la Marea Lavra care spun ca le-ar fi intors turcilor si gloantele trase, incat cei scapati de moarte au luat-o la sanatoasa, lasand si schitul in buna pace.

Totdeauna cand am intrat in paraclis am simtit ca ma vede! N-am putut scapa de senzatia asta nici macar atunci cand intram cu mai multi inchinatori si speram ca va fi mai bland cu pacatele mele. Si cu toate acestea, niciodata nu pot sa ajung in Prodromu si sa nu ma inchin lui! Il simt acolo, viu, in dreapta schitului, in micul paraclis, ca un batran strajer ce ocroteste monahii prodromiti de sute de ani!

Mi-e si mai mare frica de el – pentru multimea pacatelor mele – dar mi-e si tare drag… Cel mai mare om nascut vreodata din femeie! Sa spuna Insusi Dumnezeu asa ceva despre tine! Oare de ce sa mai spun eu altceva?…”

de George Crasnean

Articolul de fata face parte din ultimul numar (66/ianuarie 2009) al revistei “Lumea credintei”, din care va mai semnalam si recomandam:

– Pelerin in tara Sfantului Ianuarie
– Alexei al II-lea, Patriarhul iesirii din pustie
– Mustrarea Sfantului Serafim (o experienta personala tulburatoarea lui Siviu-Andrei Vladareanu legata de Sf. Serafim de Saro)
– Parinte Anania…. (o recenzie sui generis, sub forma epistolara, a Memoriilor IPS Bartolomeu, de Razvan Bucuroiu)
– Icoanele facatoare de minuni ale Preasfintei: Esfagmeni
– Odoarele credintei: Lanturile Sfantului Petru
– Locul lepadarii Sf. Petru
– Pe urmele sfintilor: Maxim Marturisitorul
– Parintele Sava de la Prodromu
– L-am vazut pe Dumnezeu plangand…
– Sfantul Efrem Sirul si Sfantul Isaac Sirul
– Ortodoxie scandinava.

Legaturi:

* Acatistul Sf. Ioan Botezatorul (text)
* Acatistul Sf. Ioan Botezatorul (audio)
* Slava Ceasului IX la Boboteaza- “… Si vino de stai impreuna cu noi…”
* Predica la Soborul Sf. Ioan Botezatorul – Arhim. Cleopa Ilie
* Troparul Sf. Ioan Botezatorul

sursa

 1. anonim spune:

  o piedica care ma framinta de ceva timp .ce as putea face ,nimeni nu stie nimic cum as putea sa ma descurc.

 2. ELENA spune:

  ADEVARATA CREDINTA ORTODOXA E LA MUNTELE ATHOS ,CEI MAI RENUMITI DUHOVNICI AI TUTUROR TIMPURILOR

 3. ELENA spune:

  rugaciune ;;ELENA IMPREUNA CU SOTUL SI CEI DOI COPII CARE SE ROAGA LA ICOANA FACATOARE DE MINUNI DE LA ACEASTA MANASTIRE PRODROMU PRIN SFINTII PARINTI DUHOVNICI AI ACESTEI MANASTIRI PENTRU SANATATE ,SPOR IN CASA ,DEZLEGARE DE BLESTEME ,DE FARMECE SI VRAJI SI INDEPARTAREA TUTUROR DIN CASA SI FAMILIA NOASTRA ,LUMINAREA MINTII ,REUSITA COPIILOR LA TOATE EXAMENELE SI IN VIATA ,REUSITA LUI ELENA IN GASIREA UNUI LOC DE MUNCA ,SCAPARE DE NAPASTA ,DE ACUZARESI INVINUIRE PE NEDREPT ,SCAPARE DIN DATORII ,GINDURI BUNE VECINILOR ,COLEGILOR, COLEGELOR ,FOSTILOR SEFI SI ACTUALILOR SEFI SI DIRECTORI FOSTI SI ACTUALI DE INSTITUTII ,DESCOPERIREA CELOR CE NE-AU PAGUBIT .AJUTA-NE DOAMNE SI SCAPA-NE DE ORICE PRIMEJDIE SI NECAZ.

 4. ELENA spune:

  RUGACIUNE’;;ELENA IMPREUNA CU SOTUL SI CEI DOI COPII CARE SE ROAGA LA ICOANA FACATOARE DE MINUNI PRODROMITA DE LA ACEASTA SFINTA MANASTIRE PRIN PREASFINTUL PARINTE PETRONIU TANASE SI PREASFINTII SAI PARINTI DUHOVNICI PENTRU SANATATE ,SPOR IN CASA ,LUMINAREA MINTII ,DEZLEGARE DE BLESTEME ,DE FARMECE SI VRAJI SI INDEPARTAREA TUTUROR DIN CASA SI FAMILIA NOASTRA ,REUSITA COPIILOR LA TOATE EXAMENELE CE LE ARE ,SCAPARE DE NAPASTA ,DE ACUZARE SI INVINUIRE PE NEDREPT ,SCAPARE DIN DATORII ,REUSITA LUI ELENA IN GASIREA UNUI LOC DE MUNCA ,GINDURI BUNE VECINILOR ,COLEGILOR ,SEFILOR ,SI TUTUROR VRAJMASILOR STIUTI SI NESTIUTI,DESCOPERIREA ADEVARULUI SI ACELORA CE NE-AU PAGUBIT .AJUTA-NE DOAMNE SI SCAPA-NE DE ORICE PRIMEJDIE SI NECAZ.

 5. elena impreuna cu sotul si cei doi copii care se roaga pentru sanatate ,spor in casa ,luminarea mintii ,intelegere in casa ,dezlegare de blesteme ,de farmece si vraji si indepartarea tuturor piedicilor trimise de vrajmasi stiuti si nestiuti ,scapare de napasta ,de acuzare si invinuire pe nedrept ,scapare din datoriile mari ce le avem pe nedrept ,reusita lui elena in gasirea unui loc de munca ,descoperirea tuturor celor ce ne-au pagubit si au trimis numai rau ,ura si dusmanie casei si familiei noastre ,ginduri bune vecinilor ,colegilor ,sefilor si celor nestiuti .ajuta-ne doamne si scapa-ne de orice primejdie si necaz.

 6. nu avem de unde sa ne platim datoriile .

Leave a Reply